REPORTAGE  
Cool & Comfort 71 – november 2016

Veilig koelen met ammoniak

Het is bekend dat de EU het gebruik van gassen die het milieu schaden, wil reduceren. De hiervoor uitgevaardigde F-gassenverordening heeft een grote impact op de koelings- en airconditioningsindustrie, omdat duurzame en economisch haalbare alternatieven voor koelmiddelen met een hoog GWP ontwikkeld moeten worden. Een van deze alternatieve koelmiddelen is ammoniak. Engie Axima België ontwerpt, bouwt, installeert en onderhoudt koelsystemen en heeft ondertussen een expertise van meer dan 50 jaar opgebouwd in koelinstallaties met ammoniak. Een gesprek met Dirk Hermans, afdeling duurzame koel- en vriesoplossingen bij Engie Axima.

De volledige tekst van dit artikel is enkel toegankelijk voor geregistreerde gebruikers. Registreer u GRATIS.

Met uw login en paswoord krijgt u meteen ook volledige toegang tot de andere websites van FCO Media, ook uw credits kan u op al deze websites gebruiken:
Cool & Comfort Nederland, Aquarama, De Onderneming, Dimension, FM Magazine, Riorama, Techcare en Top Security (binnenkort online).


Nieuwe gebruiker

Na GRATIS registratie:

  • Leest u volledige artikels.
  • Krijgt u Cool & Comfort per post toegestuurd en kunt u het magazine ook online lezen of downloaden.
  • Ontvangt u gratis 5 credits, die u kunt inzetten om een event of opleiding aan de agenda toe te voegen of een vacature te publiceren.
  • Profiteert u van een snellere registratie voor de Cool & Comfort Happening.