infowpviessmann.jpg

SECTORNIEUWS 17/01/2018

Een warmtepomp voor ecologische verwarming en warm water

Wie meer wil weten over warmtepompen, en een objectief antwoord wil op zijn vragen, kan terecht op de site www.InfoWarmtePomp.be. Dat is een initiatief van diverse fabrikanten en verdelers, via de verenigingen ATTB (Belgische leveranciers van verwarmingsmateriaal) en WPAC (Belgische leveranciers van warmtepompen).

Een warmtepomp benut de gratis energie in de bodem, water of lucht en is zo een milieuvriendelijke en zuinige manier van verwarmen en van productie van sanitair warm water. Er zijn vier hoofdtypes: lucht-lucht, lucht-water, water-water en bodem-water. Bovendien kunnen warmtepompen gecombineerd worden met zonne-energie voor extra winst: de elektriciteit van de PV-panelen kan de warmtepomp aandrijven, zodat men CO2-neutraal kan werken. Voor sanitair warm water is een warmtepompboiler interessant. Tenslotte zijn er hybride systemen, waarbij de warmtepomp wordt aangevuld met een andere energiebron.

De warmtepomptechniek is ondertussen volledig inzetbaar. De overheid moet alleen nog een duwtje in de rug geven om de techniek te laten doorbreken.

www.infowarmtepomp.be


Gratis online lezen en op de hoogte blijven van interessant nieuws uit uw sector via onze nieuwsbrief?


Door te registreren ga je akkoord met de algemene voorwaarden.